четвер, 1 грудня 2016 р.

image329-30 листопада 2016 року на базі КЗО «Дніпропетровський навчально-реабілітаційний центр «Шанс» Дніпропетровської обласної ради» у Дніпрі відбувся І-й З’їзд корекційних педагогів України «Актуальні питання освітньої інтеграції дітей з психофізичними порушеннями» за участі Голови Ради Благодійного фонду Петра Порошенка Марини Порошенко. У З’їзді взяли участь науковці-корекційники Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.
Мета з’їзду  -  обговорення актуальних проблем та стратегічних підходів щодо забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами, починаючи з раннього віку, в процесі їх соціалізації, запровадження інклюзивного навчання, інноваційні технології комплексної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, роль ciм’ї в процесі освітньої інтеграції дитини, підготовка та перепідготовка кадрів до роботи в умовах інклюзії.
З вітальним словом та ґрунтовними доповідями виступили доктор педагогічних наук, професор, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, декан Факультету корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П. Драгоманова, Президент ВГО «Українська асоціація корекційних педагогів України» Віктор Синьов («Шляхи забезпечення корекційної спрямованості навчального процесу для дітей з особливостями психофізичного розвитку в різних умовах їх освітньої інтеграції») та доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України, віце-президент ВГО «Українська асоціація корекційних педагогів України» Андрій Шевцов («Ортопсихологічна корекція особистісного розвитку дітей з особливими освітніми потребами як інструмент їх соціалізації»).

Немає коментарів:

Дописати коментар